Ercsi Ezoterikus klub

Első ezoterikus Ercsi honlap

Mindennapi mérgeink …


Nap mint nap látunk és hallunk csodálatosnál-csodálatosabb hatású tisztítószerekről, ápolószerekről a különböző reklámokban, és a legtöbb embernek fel sem tűnik, hogy nagyon fontos egyéb szempontokat meg sem említ a reklám: azt, hogy mennyire biztonságos a szer használata, vagy azt, hogy mennyire ártalmas az egészségünkre, a környezetünkre???
Pedig, ha jobban belegondolunk, a legtökéletesebben csillogó-villogó lakásban sem szeretnénk megbetegedni, például rákot kapni …
Ráadásul úgy, hogy a lakást és bármi mást is ki lehet tisztítani sokkal barátságosabb, ön- és környezetkímélőbb szerekkel is.


Mindennapi mérgeink … Manapság általában 20-30 különböző tisztító kemikália sorakozik egy család polcain. Külön szer van a mosdó, a mosogató, a WC tisztítására, vízlágyításra; és illik többféle testápolót is tartani.
Nem csak a levegőben, és az élelmiszerekben találhatunk szennyeződéseket és mérgező anyagokat. Számos testápoló és háztartási tisztítószer is tartalmaz veszélyes anyagokat, melyek káros hatással lehetnek az egészségre. Olyan kémiai anyagokat tartalmaznak, melyek egészségkárosító hatásaik ismertek. Ezek a kémiai anyagok a bőrön keresztül a szervezetbe juthatnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a létfontosságú szervekhez, ahol aztán súlyos károkat okozhatnak.

A vegyipari cégek fő szempontja a profitszerzés, így mind több – gyakran fölösleges – funkciót ellátó szert próbálnak ránk erőltetni; … nem kevés sikerrel …

A probléma gyökere, hogy a temérdek új kemikáliát úgy vezették be a piacra, hogy azok egészségügyi hatását nem vizsgálták ki kellőképpen, esetleges krónikus, hosszú távú hatásukat pedig lényegében semennyire.

Egy skandináv felmérés szerint az 50-es évek óta bevezetett körülbelül 72 ezer szintetikusanyag kevesebb mint 2%-áról vizsgálták ki teljes mértékben, hogy toxikus-e, ami azt jelenti, hogy 98%-ról nem áll rendelkezésre elegendő adat ennek eldöntésére. Ez a temérdek ismeretlen hatású anyag időközben bekerült a mindennapjainkba, sőt a szervezetünkbe is!!!

Ma már ismert, hogy a vegyi anyagok egy része kumulálódik, felhalmozódik különböző szerveinkben, illetve az anyák átadják a vegyianyag-tartalom egy részét a gyerekeiknek!!!

A vegyi anyagok egészségünkre gyakorolt kedvezőtlen hatásai, az időközben elvégzett kutatások adatai szerint, lényegesen jelentősebbek, mint azt korábban bárki képzelte vagy gondolta volna. A különböző allergiás tüneteket, a daganatos megbetegedéseket nagymértékben a környezetünkben található, mindennapi használatban alkalmazott anyagok váltják ki. Jelentős egyes vegyszerek gén- és magzatkárosító, hormonháztartásunkra gyakorolt hatása. Nem elég, hogy az emberi immunrendszer nem tud mit kezdeni a több ezernyi, korábban nem létező anyaggal. Egyes tudományos becslés szerint a „fejlett világ”-ban az összes megbetegedés akár 25%-áért is a vegyi anyagokat teszik felelőssé.


- a WC-ben

Ez a rész csak a WC-tisztítókra összpontosít, és nem tér ki a WC-illatosítókra/fehérítőkre, mivel a környezetvédők egyetértenek abban, hogy a WC-tartályokban és a –csészékben elhelyezett illatosítók – teljesen feleslegesen – káros hatással vannak a környezetünkre.
- A háztartások nagy százaléka alkalmaz klóralapú (nátriumhipoklorit tartalmú) fehérítőt/fertőtlenítőt. Klórt nem csak az illatosítókban, hanem a WC-tisztítószerekben is található. Használnak például klórozott fenolt (karbolsavat), amely mérgező a légző- és a vérkeringési rendszerre. A klór azonnal reakcióba lép a környezetében lévő többi alkotóelemmel, és mérgező, veszélyes keveréket hoz létre, például furánt, dioxint és más toxikus vegyületeket.
- A hagyományos WC-tisztítók ráadásul petrolkémiai illatosítót és maró hatású savakat is tartalmaznak (általában nátrium-hidrogénszulfátot, nátrium-hidrogénkloridot vagy hidrokloridsavat).
- Általában antibakteriális fertőtlenítő szereket is tartalmaznak (például Tricolosant, amelyet már az anyatejben és a halakban is kimutattak).

Alternatív megoldás
Az ember természetes és alapvető kívánsága, hogy tiszta legyen a WC és környéke. De, egy fertőtlenítő hatású tisztítószer klór nélkül is megfelelő higiéniai hatással bír.
Ma már alternatív készítmények is léteznek, amelyek bio- és környezetbarát termékek, s amelyek gyengébbek, könnyebben lebomlanak, növényi alapúak és összetevőik nem mérgezőek. Ilyen az ecet- vagy a citromsav, amelyek elfogadható tisztítószereknek számítanak.


- a fürdőszobában

- Tudja Ön, hogy azok a „testápoló” termékek, amelyeket - nap mint nap – megvásárol, maga és családja részére, milyen káros anyagokat tartalmaz?
- Tudja Ön, hogy egy egyszerű fogkrém, sampon, dezodor vagy arckrém használata mekkora kockázattal járhat?
- A kozmetikumokban tömegesen alkalmazott alapanyagok jó részéről bebizonyosodott a szervezet súlyos veszélyeztetése.
- A nagy nyilvánosság keveset tud erről. A cégek mindezekkel tisztában vannak, de ezen anyagok olcsósága miatt továbbra is felhasználják, veszélyeztetve ezzel mindannyiunk egészségét.

Egy amerikai tanulmány beszámol arról, hogy az OSHA hivatala (Occupational Safety & Health Administration) egy olyan kutatást végzett, amely során a testápoló szerekben található - 2 983 kémiai anyagot vizsgálták meg.
Ezek közül 884 mérgezőnek bizonyult!!!
- 146 daganatot/tumort okozhat,
- 376 bőr és a szem irritációját idézheti elő,
- 314 biológiai változásokat eredményezhet,
- 218 szaporodási problémákat okozhat,
(egy anyag akár több helyen is szerepelhet).

Ezek az anyagok a mai napig alkotói a vizsgált testápolóknak! Kivétel nélkül megtalálhatók a minden naposan használt termékeinkbe. (Tusfürdő, fogkrém, sampon, testápoló, arckrém stb..)

Ápolási termékekkel kapcsolatban nemcsak azt lenne fontos vizsgálnunk, hogy milyen anyagokat tartalmazzanak, hanem legalább annyira kéne arra is figyelni, miket nem szabadna tartalmazniuk. Számos szokványos szappan, krém és kozmetikai cikkben vannak olyan összetevőket, melyek bizonyítottan, vagy alaposan vélelmezhetően károsak az egészségre, és nem kívánt reakciókat válthatnak ki. Listánk segítségével ismereteket szerezhet a káros összetevők természetéről.

Néhány példa a káros hatású összetevőkre:

- Szájvizek
Alkohol, Ízesítő anyagok, Sodium Lauryl Sulfate

- Fogkrémek
Fluor, Sodiumfluorid, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Propilénglükol, Szaharin

- Hajkondicionálók
DEA, Propilénglükol, Faggyú

- Dezodorok
Alumíniumsók, Bután, Propán, Propilénglükol, Alkohol, Talkum

- Tusfürdők, szappanok
DEA, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Faggyú

- Krémek
Formaldehyd, Glicerin, Kaolin, Lanolin, Ásványolaj, Parfüm, Petrolatum, Propylenglykol

- Színezett nappali krémek /Make-up/
PEG, Ásványolaj, Parfüm, Propilenglükol, Glicerin

- Samponok
DEA, Diethylphtalat, LAS-Tenside, Oxybenzon, Propilénglükol, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate

- Borotvahabok, borotvagélek
DEA, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Faggyú, Só


Veszélyes összetevők a testápoló szerekben:
Alkohol
- Színtelen, illékony, gyúlékony folyadék, ami élesztőgombák és szénhidrát erjedésével keletkezik. Gyakran használják oldószernek, de italokban és gyógyszerekben is megtalálható.
- Ehető és iható termékek alkotórészeként hajlamosabbá teheti a testszöveteket a rákkeltő anyagokkal való reagálásra. Azok a szájöblítők, amelyek 25%-nál magasabb alkoholtartalmúak hozzájárulhatnak a száj-, a nyelv- és torokrák kialakulásához.
Alumínium
- A fémek közé tartozó elem, amelyet leginkább repülőgépek alkatrészei és protézisek előállításához használnak fel. Alkotórésze továbbá savasodást gátló gyógyszereknek, izzadás gátló dezodoroknak, különböző fertőtlenítőszereknek is.
- Az alumínium szoros összefüggésbe hozható a mellrák és az Alzheimer-kór kialakulásával. Az alumíniumsók beszűkítik a verejtékcsatornát, gyulladást, allergiát válthatnak ki.
Bután
- Rendkívül gyúlékony aeroszol; nagy mennyiségben narkotizáló hatású.
Diethylphthalat
- Alkohol denaturálásához használt anyag. Felszívódik a bőrbe, és befolyásolja annak védelmi rendszerét. A Phthalat károsítja a májat, a vesét és a szaporodási szerveket, mindemellett a szervezetre a hormonokhoz hasonló hatást gyakorol. (Forrás: Öko-Test 06/2001). Samponokban találkozhatunk ezzel az anyaggal a leggyakrabban.
Dietanolamin (DEA)
- Színtelen vagy kristályos alkohol, amit oldószerekhez, tisztítószerekhez és emulgátorokhoz használnak fel. Testápolók tartalmaznak DEA-t, mert puhává teszi a bőrt. Ezenkívül más bőrápoló termékekben is találkozhatunk vele hidratáló hatása miatt.
- Abban az esetben, ha a DEA nitrátokkal együtt kerül feldolgozásra, egymással reakcióba lépve rákkeltő anyag keletkezik. Bár korábbi tanulmányokban a DEA-t nem sorolták a rákkeltő anyagok közé, napjainkban egyre több kutató vélekedik úgy, hogy a DEA nitrátokkal való egyesülése nélkül is rákot okozhatnak. Többek között bőr- és nyálkahártya izgató hatását is meg kell említeni.
Faggyú (állati zsíradék)
- Az állati szövet bizonyos fajtája; olajtartalmú szilárd- és félszilárd-anyagokból áll. Ezek a glicerol vízben nem oldódó észterei, illetve zsírsavak. Az állati zsír és a lúg adja a szappanok, a tisztító- és emulgeálószerek fő alkotórészét, és egyben a legjobb táptalajt biztosítanak a baktériumok számára.
Fluor (Fluoride)
- A fluor - a halogénelemekhez tartozó halvány zöldessárga színű, mérgező gáz. Elemi állapotban kétatomos molekulákat alkot. Erős baktériumölő hatású; egyes enzimek működését és a sejtoxidációt gátolja.
- Potenciális rákkeltő alapanyag.
- Mikroelem (nyomelemek), a fluoridion növényekben és állatokban egyaránt megtalálható. A gáznemű hidrogén-fluoridot (HF) a növények felveszik, ettől jelentősen károsodnak; iparvidékeken, ahol a légkör hidrogén-fluorid-tartalma viszonylag nagyobb, a növények elhalványodnak, a csúcsrügyek lepusztulnak, huzamos ideig tartó hidrogén-fluorid-tartalom hatására a növényállomány kipusztulhat. Az állati és az emberi szervezetben, a csontokban és a fogakban halmozódik fel, fluormérgezést okozhat.
Formaldehid/-származékai
- (bronidox, bronopol, diazolidinyl-karbamid, diazolidinyl-urea, hydantoin, imidazolidinyl-karbamid, imidazolidinyl-urea, 2-bromo-2-nitropropán-1,3-diol, 5-bromo-5-nitro 1,3-dioxane).
- Színtelen mérgező gáz, irritáló hatású, és rákkeltő anyag. Vízzel kombinálva a formaldehidet fertőtlenítőszerként, rögzítőként illetve tartósítószerként használják. A formaldehid számos kozmetikai termékben megtalálható, de főként a hagyományos körömápolási termékekhez használják.
- A formaldehidek rákkeltő anyagok, amelyek már kis mennyiségben is irritálják a nyálkahártyát és allergiát válthatnak ki.
Glycerin
- Sziruphoz hasonló folyadék, melyet víz és zsír kémiai reakciójával állítanak elő. Puhítóként és oldószerként kerül felhasználásra.
- Hatására a bőr alsóbb rétegeiből a bőr felületére vonzza a nedvességet, és ott is tartja azt, hacsak a levegő nedvességtartalma el nem éri a 65%-ot. Így a bőr belülről kifelé haladva fokozatosan kiszárad.
Kaolin
- Finom fehér agyag, melyet főként porcelánkészítéshez használnak.
- A bentonithoz hasonlóan teljesen eltömíti és elgyengíti a bőrt.
Lanolin
- Gyapjúból nyerhető zsíros anyag, amely gyakori összetevője kozmetikumoknak és különböző krémeknek.
- Néha allergiát vált ki a bőr felületén, pl. bőrkiütések formájában.
LAS-Tenside
- Erős bőrizgató hatású, a szennyvízbe kerülve nehezen lebomló anyag. A mosószerekhez már nem használják. (Forrás: Öko-Test. 06/2001)
Parafin (paraffinum liquidiumnak is nevezik, ásványolaj)
- Egy nyersolaj (petróleum) származéka. Ipari felhasználásakor leginkább kenőolajként alkalmazzák.
- Az ásványolaj egy finom, filmszerű réteget képez a bőr felszínén, így a toxinok, a nedvesség és egyéb a bőr által termelt anyagok elől elzárja az utat. A bőr nem tud normálisan lélegezni, így az oxigén sem juthat át a sejtfalon.
Parfüm Nitro- és policiklikus pézsmavegyületek
- Ezek a szintetikus parfümanyagok az állatkísérletek során részben rákkeltőnek bizonyultak, részben pedig megváltoztatják az egyed genetikai hátterét. Környezetünkben és a szervezetünkben ezek az anyagok annyira felhalmozódnak, hogy akár az anyatejben is ki lehet mutatni. A legújabb kutatások szerint káros hatást gyakorol a májra.
- Az illatanyagok allergiát válthatnak ki az embereknél, és a kötőhártya mellett a légutakat is irritálhatják.
PEG (Polyetilénglükol) / PEG - származékok
- (Copolyol, Polyglykol, Polysorbate olyan anyagok, melyek a PEG vagy eth. jelölés mellett többnyire egy számmal is ellátnak, pl. ceteareth-33).
- A polyetilénglükolok és származékai a bőrt áteresztővé teszik, így a káros anyagok akadály nélkül a bőrbe kerülhetnek.
Petrolátum
- Petróleum bázisú zsír, melyet az iparban kenőanyagként használnak.
- A petrolátum valamennyi károsodást előidéző tulajdonsága megegyezik az ásványolajnál tárgyaltakkal.
Propán
- A propán egy olyan aeroszol, amely nagy mennyiségben narkotizáló hatással bír.
Propilénglükol
- A propylénglykol az ásványi olaj kozmetikai termékekben fellelhető formája, amelyet fék- és hidraulikafolyadékokban éppúgy megtalálhatunk, mint a fagyásgátló szerekben. A propilénglükolt bőr- és hajápoló termékekhez és a kozmetikumokhoz hidratáló hatása miatt használják. A bőr nedvességtartalmának megőrzése úgy történik, hogy a propilénglükol megakadályozza a nedvesség vagy a víz eltávozását azzal, hogy berekeszti a bőrt.
- Különböző információs anyagok figyelmeztetik a propilénglükol tartalmú termékek használóját, hogy ez az anyag erősen irritálja a bőrt és használatával májelégtelenség és vesekárosodás léphet fel.
Sodiumfluorid (Sodium Fluorid)
- A fogkrémek nagy része tartalmaz Na-fluoridot.
- Nagy mennyiségben irritáló hatású vegyi anyag, károsítja az ideg és emésztőrendszert.
- Potenciális rákkeltő anyagként határozták meg.
- Minden ivóvíz tartalmaz fluoridiont, kis mennyiségben véd a fogszuvasodástól, de 0,5 mg% felett mérgezést okozhat, csökkenti az anyagcserét és a pajzsmirigyműködést.
/ A fluoros-kezelés fő eleme egy mérgező vegyszer — a nátriumfluorit, — amit jó ideje patkányirtásra használnak. Vajon e vegyszer ivóvizünkbe oldása is a rágcsálók elleni küzdelem része? A fluoridot nem jegyzik az ivóvizünket mérgező anyagok között, mert eddig még minden kormány-ügynökség gondosan távol tartotta magát hatásának kivizsgálásától.
A „nátriumfluorit” alumíniumgyártási melléktermék és már régóta gondot okoz elhelyezése. Patkányméregként való felhasználásán kívül semmire se jó, viszont roppant nehéz megszabadulni tőle, mert nagyon erős vegyület. Nem bomlik le és halmozódik, tehát minden pohár vízzel egy újabb parányi adagot raktározunk el belőle szervezetünkben./
Sodium-Laureth-Sulfate
- A Sodium-Laureth-Sulfate alkoholos változata a Sodium-Lauryl-Sulfate-nak. Kevésbé irritáló, azonban komoly kiszáradást okozhat.
- A Sodium-Laureth-Sulfate és a Sodium-Lauryl-Sulfate is a tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal elreagálva rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá. Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.
Sodium-Lauryl-Sulfate
- Erős tisztító és nedvesítő hatású anyag, amely előfordul a felmosószerekben, a gépi zsírtalanítókban és az autómosó szerekben egyaránt.
- Tudósok szerint a sodium-lauryl-szulfát a leggyakoribb bőrallergén anyag. Gyorsan felszívódik, és az agyba, májba, szembe és szívbe kerülve maradandó károsodást okozhat. Mindemellett a sodium-lauryl-szulfát lelassítja a gyógyulás folyamatát. Felnőtteknél szürke hályogot okoz, a gyerekeknél pedig megakadályozza a szem normális fejlődését.
- Gyógyszertárakban nátrium-laurylszulfátként kapható. A csomagoláson a következő figyelmeztetés olvasható: belégzése és lenyelése káros az egészségre. Irritálja a légzőszerveket és a bőrt. Veszélyes, komolyabb szemkárosodást okozhat.
- Szembe kerülése esetén alaposan öblítse ki és forduljon orvoshoz! Bőrre kerülése esetén bő vízzel azonnal le kell mosni. Munka közben ajánlott védőöltözet és védőszemüveg viselése. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni és a címkét vagy a csomagolást meg kell mutatni!

- Szárítja a bőrt, és irritáló hatású lehet.
Talkum
- A talkum egy puha, szürkés-zöld színű ásvány, amely megtalálható néhány testápoló és kozmetikai termékben.
- Bizonyos körülmények között a talkum belégzése káros lehet, mindemellett rákot is okozhat.

Sorolhatnám még a sok száz hasonló alkotóelemet ……………..

A kiegyensúlyozott táplálkozás, a méregtelenítés és a táplálék-kiegészítők segítenek szervezetünket megtisztítani és működését egészségesebbé tenni.
Ha belülről védjük és tisztán tartjuk testünket, akkor itt az ideje hogy kívülről is ugyanezt tegyük.

Tudatos vásárlóként fordítsunk nagyobb gondot arra, milyen szereket használunk mi magunk, és gyermekeink is mindennapi tisztálkodásunk és bőrápolásunk során.

Forrás: http://hoxa.hu

hagyma1.jpgHAGYMA

1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt több millió embert (valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében.

Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges.

 
A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a családot egészségesen.
A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.

 
- Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg páciens mellé helyezte az
éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.

 A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!

Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.

 A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy  éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat!)

 A romlott majonézes hagymás krumpli sem a majonéztől romlott!

 A vöröshagyma áldásos hatásáról

 A vöröshagyma botanikailag a liliomfélék családjába tartozik. Az étkezési  vöröshagyma számos fajtája megtalálható a piacokon és üzletekben. A  vöröshagyma igen sok értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink mellett megtalálható benne a B1, B2. B3, B5, B6, C vitamin valamint folsav és biotin is. Már az ókori görög és római történetírók is feljegyezték használatát, de a vikingek körében is igen kedvelt konyhakerti növénynek számított.

Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika".  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A nyers hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal
 szemben is.

Nyákoldó hagymaszirup
Két-három hagymát felaprítunk majd három evőkanál cukorral vagy mézzel édesítünk. Ehhez 1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező szirupot leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evőkanállal fogyasszuk.
Hagyma az ágy mellett
Nátha esetén helyezzünk el egy felszeletelt hagymát éjszakára az ágyunk mellé, fejmagasságban. A hagyma eltávozó illóolajai kedvező hatással bírnak egészségünkre.
Megfázás esetén
Egy hagymát apróra vágva két percig vízben felfőzünk. A főzetet lehűtjük, majd amikor langyos 5 percig a lábas fölé hajolva inhaláljunk.
Torokfájás esetén
Egy nagy friss hagymát nagy szeletekre darabolunk. Befedjük cukorral és egy tálkában a hűtőszekrénybe helyezzük. Egy fél nap múlva édes levet ereszt. Ebből naponta több alkalommal egy-egy teáskanálnyit fogyasszunk.
Izületi fájdalom és reuma gyógyítására
A friss hagymalé fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. A hagymapakolás elkészítéséhez aprítsunk fel két-három hagymát és helyezzük egy vékony, tiszta gyapjúkendőbe. A pakolást melegítsük föl vízgőz felett
egy megfordított fedőn, majd nyomjuk ki belőle a hagymalevet. A nyert borogatást kissé lehűtve a beteg testrészre helyezve enyhítheti az ízületi  fájdalmakat és reumát.
Álmatlanság ellen 

Két hagymafelet egy kevés mézzel és ízlés szerinti mennyiségű tejjel felfőzünk. Este lefekvés előtt, langyosan fogyasszuk.
Hideg végtagok esetén
Egy hagymát apróra vágunk és leforrázunk. Kihűlés után a főzettel a kihűlt végtagot átmossuk.
Migrén
Közeledő migrént megelőzhet a homlokra helyezett hagymapakolás.
Hajhullás
Néhány szem hagymát igen apróra vágunk, vagy lereszelünk. Egy kevés langyos vízzel elkeverjük, majd a pakolással hajunkat, fejbőrünket befedjük. Pár percig rajta hagyjuk, ezután jöhet az alapos hajmosás.
Szemölcs
A hagymát feldaraboljuk, meghintjük sóval . Hagyjuk így egy éjszakán át, míg levet ereszt. Ezzel a lével naponta kétszer dörzsöljük be a szemölcsöt.
  

Hagymareceptek
 

A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitaminforrás, bár kevesen szeretik a nyers hagymát. A következő receptek segíthetnek abban, hogy "dugjuk el" ezt az egészséges zöldséget ételeinkben.

Májkrémes hagymasaláta
Két keménytojást apróra feldarabolunk, egy fej hagymát igen apróra felkockázunk. Egy doboz jó minőségű májkrémet elkeverünk diónyi vajjal, majd hozzá adjuk a hagymát és a kockára vágott keménytojást, majd ezt is elkeverjük. Amennyiben szükséges sózzuk, borsozzuk. Pirítóssal, uborkaszeletekkel kiváló vacsora, zsúrkenyérszeletekre helyezve vendégváró finomság, sörkorcsolya.
Hagymás töltött tojás

10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva, és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót, borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat, hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük. Hűtőben jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.
Kedvenc hússaláta 

Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval, borssal, kevés piros arannyal ízesítünk. Ebbe belekeverünk apróra vágott sonka, sajt, paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát. Lehűtve pirítóssal, vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.
Hagymás csirkesaláta
Sült csirkecombot lehűtve apróra szeletelünk. Sóval, borssal ízesített majonézes tejfölös dresszinget készítünk, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, a csirkehúst, és apróra felszeletelt, vagy felkarikázott savanyú uborkát. Lehűtve, pirítóssal tálaljuk.
Rántott hagyma

Egy nagy hagymát két-három karikára vágunk. Lényeges, hogy a szeletek vastagok legyenek. Ezt lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Tejföllel, friss kenyérrel tálalva kiváló eledel.

Forrás: http://girenerdekes.blogspot.com/2011/01/hagyma.html
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 3
Heti: 58
Havi: 33
Össz.: 49 499

Látogatottság növelés
Oldal: Érdekességek gyűjteménye
Ercsi Ezoterikus klub - © 2008 - 2021 - ercsiezoteria.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »