Ercsi Ezoterikus klub

Első ezoterikus Ercsi honlap

Szakrális helyek

Fantasy

Mágikus helyek Magyarországon

A keleti gyógyászatból tudjuk, hogy az emberi test energiaáramlásai meridiánok mentén történnek. A Földet testünkhöz hasonlóan energiavonalak hálózzák be, ezeket egyesek a Föld meridiánjainak, mások Szent György-, a keletiek Sárkány-, az angolok Ley-vonalaknak nevezik. Ezek kereszteződésénél, akárcsak testünkben, csakrák húzódnak, amelyek energiagócokként működnek.

                                            Energiavonalak csomópontjai

Az energiavonalak metszéspontjai már az ősidőkben ismertek voltak. Azok a helyek, ahol nagyobb pozitív energiák összpontosultak, zarándoklatok és szertartások céljaira szolgáltak, templomoknak, kolostoroknak adtak otthont. A nagy erőhelyeket onnan ismerték fel, hogy e vidékeken dúsabb volt a növényzet, az állatok nagyobbra nőttek, a vizek tisztábbak, az ott élő emberek pedig nyugodtabbak, egészségesebbek voltak. Ezeken a csomópontokon más a Föld anyagának sűrűsége, ezért könnyebben törtek felszínre a források. Az energiaközpontokban gyakran tapasztaltak csodálatos gyógyulásokat, természetfeletti jelenségeket, látomásokat is.

Az utóbbi időben ismét erősödött az érdeklődés az emelkedettebb energiájú tájak iránt.A mindennapi küzdelmekben megfáradt, túlhajszolt, betegeskedő emberek itt felfrissülnek, energikusabbak, derűsebbek, bizakodóbbak lesznek.  A tudat kitisztul, sok esetben a betegségek is gyorsabban gyógyulnak.
                                              Dobogókő, a Föld szívcsakrája

Hazánkban is számos különleges hely van, erre sokszor elnevezésük is utal: „tündérszikla”, „pogánykő”, „szentkút”. Legrégebbi templomaink építésekor még élt az ősi tudás, ezért a kínaiakhoz hasonlóan energia-csomópontokon jelölték ki a templom helyét, úgy, hogy az oltár kerüljön a legfőbb pontra. Így épült például a román kori jáki templom és a tihanyi apátsági templom is.

Ugyancsak beszédes neve van a Pilisben fekvő Dobogókőnek, ami sokak szerint a Föld szívcsakrája. Az erőközpont a Pilis „szívében” található, három hegytől körülvéve. Aradi Lajos Pilis-kutató fedezte fel, hogy a vidék jelentős pontjainak elhelyezkedése, a közöttük lévő távolságok hasonlóságot mutatnak az Orion csillagképpel. A három övcsillagnak megfelelő három sziklán kívül azt a négy pontot is megtalálta, amely kiadja az Orion csillagkép teljes földi rajzolatát. Itt az energiák olyan rendkívüli koncentrációja jön létre, mint a világon nagyon kevés helyen. Érdemes azt is kiemelni, hogy az Orion csillagkép Nimródot, a magyarok mitikus ősapját ábrázolja. Már elődeink is tisztában voltak a hely jelentőségével, amely Attila hun vezér legféltettebb területének számított a Kárpát-medencében.

Manapság egyre több zarándok látogat Dobogókőre. Járt már itt a kambodzsai és a laoszi láma, és buddhista szerzetesek is rendszeresen felkeresik. Bizonyára az sem véletlen, hogy kínai papok shaolin falut építettek a közelében. A Föld szívcsakrája a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található. Aki felkeresi ezt a pontot, annak szervezete feltöltődik energiával, egészsége pedig megerősödik.

                                                        A gyógyító Attila-domb

A különleges mágneses erőterekkel rendelkező tápiószentmártoni domb névadója Attila hun uralkodó, ugyanis egyes feltételezések szerint valahol ezen a területen lehet a nyughelye. 1924-ben a település határában fekvő Zöldhalompusztán találták meg a Nemzeti Múzeum régészei a híres szkíta aranyszarvast, az Alföld legjelentősebb vaskori ötvösművészeti leletét. Ma a Kincsem lovaspark terül el itt, amelynek névadója Tápiószentmártonban született, és az Attila-dombon volt a kifutója. Talán ennek is köszönhető veretlensége: 54 versenyen indult, és mindegyiket megnyerte.

Az itt jelenlévő mágneses erőterek és sugárzások a levegőben részleges ionizációt hoznak létre, a sugárzás pedig segít helyreállítani és megőrizni a testi és lelki egyensúlyt. Az egész szervezetben harmonizálja az energia áramlását, öngyógyító folyamatokat indít be. Egyénenként változó, hogy kinek hány alkalom szükséges ahhoz, hogy egészségi állapotában lényeges és tartós javulás következzen be. 1969 óta hévízkút is működik itt, amely 51°C-os vízével mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati problémák orvoslására, sőt ivókúraként gyomorpanaszok ellen is hat.
                                        Boldogasszony köve Bükkszentkereszten

Magyarország egyik legmagasabban fekvő települése a Bükk-hegység keleti részén terül el. 600 m magas, védett fekvésének köszönhetően a község tiszta, gyógyhatású levegője több betegség gyógyulását is elősegíti: enyhülést nyújt a pajzsmirigy kóros működése esetén,
a súlyos légzési nehézséggel küszködő beteg pár óra alatt megnyugszik, légzése egyenletessé válik, a hurutos tünetek visszafejlődnek, csillapul a köhögés, megszűnik a tüdőtágulat,
rövid időn belül kimutatható a vörösvértestek és a hemoglobin regenerációja, de javallott ideges és kimerült betegeknek is.

Igazi misztikum azonban a Boldogasszony kövét övezi. A legenda szerint, amikor Jézus Krisztus meghalt, Szűz Mária járta az országot, és ezt a helyet is útba ejtette. Leült egy köre, és mivel akkor még puhák voltak a kövek, felvették Szűz Mária alakját: ezért van fotel formája. A kőbe és a környékbeli növényekbe pedig gyógyerő költözött. Meddő nők szívesen keresik fel a helyet, mert elősegíti a sejtek regenerálódását, elmúlik a ciszta, kitisztul a petevezeték, ami szükséges ahhoz, hogy várandósak legyenek.

                                      További gyógyerejű vidékek

Hazánk igazán gazdag különleges energiákat áramoltató helyekben. Ilyen többek között a Pilisszentkereszt melletti cisztercita kolostor romja, a pilisszentiváni Ördögszikla, a Dömös melletti Vadálló-kövek, a mindszentkállói kőtenger virágszirom alakú köve, a szentbékkállai kőtenger és a Hegyestű a Balaton-felvidéken, a püspökladányi Boldogasszony-halom, Lenti természetes sugárzása és gyógyerejű vize, a gyulai gyógyforrás, Szentendre, Esztergom, Tata, Szentes, Bodajk, Budakeszi, Csatka, Csobánka, Egerszalók, Gencsapáti, Kaposszerdahely, Mátraszentimre, Petőfiszállás, Kékkő, Visegrád, Zirc – és még sorolhatnánk.
                                     Hogyan hatnak a különleges energiájú helyek?

Ahogy a Föld energiavonalai párhuzamba állíthatóak az emberi meridiánokkal, az energiapontok pedig az ember akupunktúrás pontjaival, úgy igaz az is, hogy az embert és a Földet egyaránt elektromágneses jellegű erőtér, aura veszi körül. Betegségeink, lelki egyensúlytalanságaink előbb megmutatkoznak az aurában, mint a testen. Az aurán észlelhető foltok, szakadások hasonlítanak ahhoz, mint amikor egy kábelhálózatban zárlatok keletkeznek - az információátvitel hiányos lesz, az öngyógyító mechanizmusok rosszul működnek, ezért előbb-utóbb elváltozások jelentkeznek a testen is. Az energiapontok segítenek ezeket a szakadásokat újra összeforrasztani, vagyis beindítani az öngyógyulási folyamatokat. Mivel pedig az ember és a Föld folyamatos kölcsönhatásban van, ha eltöltünk némi időt egy bizonyos helyen, az hatni fog ránk.

Forrás: astronet.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 3
Heti: 68
Havi: 43
Össz.: 49 509

Látogatottság növelés
Oldal: Szakrális helyek
Ercsi Ezoterikus klub - © 2008 - 2021 - ercsiezoteria.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »